Wat is libido en hoe krijg je deze omhoog
27 maart 2015 
in Libido

Wat is libido en hoe krijg je deze omhoog

Wat is libido en hoe krijg ik deze omhoog?

laag libido, libido verhogen, je libido verhogen

Je libido bepaalt de mate waarin je zin hebt in intimiteit. Deze kan laag, gemiddeld en hoog zijn. Een laag libido kenmerkt zich door weinig tot geen zin, een gemiddeld libido vaak het streven en een te hoog libido is de extreme variant. Onder welke categorie jij valt zul je zelf moeten beoordelen. Echter wanneer je libido aan de zeer lage kant is, kan dat erg vervelend zijn. Vooral wanneer je in een relatie zit en je dus je partner keer op keer moet teleurstellen. Dit levert vaak spanningen op waardoor je stress kan ervaren. Dit zorgt er dan in de meeste gevallen weer voor dat je libido alsmaar meer verminderd.

Libido en hormonen

Je libido wordt aangestuurd door hormonen. Het hormoon dat de meeste invloed uitoefent op ons libido is Testosteron. Wanneer het testosterongehalte laag is betekent dit dat je libido vaak ook aan de lage kant is. En andersom werkt dit precies hetzelfde.

Van een laag libido naar een hoog libido gaan

Om je libido te verhogen is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten, genoeg te slapen en voldoende te bewegen. Ook dien je geen stress te ervaren en genoeg tijd te hebben om überhaupt aandacht aan je seksleven te besteden.

Libido verhogende middelen

Reactie plaatsen