Oorzaak laag libido
23 februari 2015 
in Libido

Oorzaak laag libido

Een laag libido kan veroorzaakt worden door verschillende componenten. Behalve een laag testosterongehalte zijn de volgende facetten de meest voorkomende boosdoeners.

laag libido, libido verhogen

Pijnklachten: dit kan van alles zijn. Pijn en ontspanning gaan vaak niet samen. Om dit te verhelpen kunt u bij uw huisarts terecht en kan hij eventueel iets voorschrijven.

Stress is de meest voorkomende factor waarom iemand een laag libido heeft. Dat geldt zowel voor vrouwen als mannen. Stress is vaak wel een facet dat gemakkelijk behandeld kan worden.

Psychologische problemen kunnen voort komen uit tragische gebeurtenissen maar ook door relatieproblemen.

Een verminderende gezondheid door bijvoorbeeld minder voedzaam te eten, weinig sporten, overuren maken op het werk. Een verminderende gezondheid is vaak snel te verhelpen door gezond te gaan eten. Gezond eten is genoeg groente, fruit en vezels binnen te krijgen op een dag. Beweging is ook heel belangrijk. Houd minimaal 60 minuten beweging per dag aan.

Vaak wordt een laag libido veroorzaakt door een mix van bovenstaande punten. Het is belangrijk om voor jezelf duidelijk te maken waardoor jou begeerte naar intimiteit minder is geworden. Dit is zowel handig voor jezelf, want zo kun je gericht aan de oorzaak werken. Echter is het voor de huisarts ook erg handig en kan de arts je veel beter voorzien van juist advies plus medicijnen.

testosteron booster

Reactie plaatsen