Laag libido door pil (anticonceptie en medicijnen) Laag libido
14 september 2015 
in Libido

Laag libido door pil (anticonceptie en medicijnen) Laag libido

Is een laag libido mogelijk door de anticonceptiepil?

laag libido vrouw, laag libido bij vrouwen, ik heb een laag libido

Het libido wordt geregeld door je hormonen. Als je hormoonhuishouding verstoord is door het gebruik van een anti conceptiepil, kan het heel goed zijn dat je lage libido hier vandaan komt. Maar dit zal dan wel vastgesteld moeten worden door je huisarts wanneer je start met de anticonceptiepil. Er moet namelijk gekeken worden of er een verandering is in je stemming of seksualiteit. Wanneer je hier pas na jaren mee komt is het nog lastig vast te stellen. Heb je een laag libido door de pil?  De enige oplossing is dan om te stoppen met de anticonceptiepil en een ander voorbehoedsmiddel gaan gebruiken.

De bijwerkingen van een anticonceptiepil

Laag libido door pil – Wanneer je een anticonceptie pil gebruikt kun je last krijgen van bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen ervoor zorgen dat je een lager libido krijgt en als gevolg hiervan minder zin hebt in seks. De pil zelf zal hier geen directe invloed op hebben. De meest voorkomende bijwerkingen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn en gevoelige borsten. Ook kun je last krijgen van misselijkheid, een toename in je gewicht en een opgeblazen gevoel. Allemaal redenen die er voor kunnen zorgen dat je minder zin hebt in seks. Op de lange termijn zal je libido hierdoor achteruit gaan. Ook psychische bijwerkingen kunnen voorkomen, waaronder stemmingswisselingen.

Lastig vast te stellen

Het is lastig vast te stellen of je een laag libido hebt door de pil. Wanneer je veel van bovenstaande klachten ervaart kun je ervoor kiezen om een tijdje geen anticonceptiepil te slikken, maar een ander voorbehoedsmiddel gebruiken. Als je je daarna beter voelt en je weer zin krijgt in seks, kun je concluderen dat het daadwerkelijk lag aan de pil. Is dit niet het geval, dan zul je moeten gaan kijken naar andere oorzaken, bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl, teveel stress, slecht slapen of een lichamelijke afwijking.

Reactie plaatsen