Page content

Erectiestoornis

Wat is een Erectiestoornis?

Een erectiestoornis (impotentie) is het onvermogen om een erectie te krijgen of behouden. Om een erectie te krijgen is het belangrijk dat de doorbloeding van de penis goed is. Bij een verminderde doorbloeding is het nauwelijks tot niet mogelijk om een erectie van de penis te krijgen.

In Nederland heeft ongeveer 40% van de mannen ouder dan 60 jaar wel eens last van een erectiestoornis. Dat is enorm veel! toch heerst er een taboe om er over te praten.

Het is belangrijk voor jezelf om toch naar de huisarts te stappen. De huisarts heeft veel te maken met erectieproblemen en kan u van goed advies voorzien. Ook zit hij in de positie om een passend medicijn voor te schrijven.

Hoe ontstaat een erectiestoornis?

erectiestoornis, erectiestoornis oplossen, erectie problemen

Problemen met het krijgen van een erectie of tijdens, kan aan vele facetten liggen. De meest voor de hand liggende is stress of een slechte doorbloeding van de penis. Ook kan het libido een rol spelen. Wanneer je geen prikkelende gedachten hebt is het lastig om een erectie te krijgen. Ook kunnen pijnklachten, overgewicht en slechte voeding de oorzaak zijn.

Het probleem kan soms lastig te achterhalen zijn. Echter om inzicht te krijgen in de situatie, is het handig om de volgende punten iedere dag op te schrijven in een schriftje.

– hoe vaak op een dag u een erectie heeft
– wanneer een goede erectie heeft
– wanneer u geen erectie kunt krijgen
– wanneer de erectie tijdens de seks niet standhoudt.

Schrijf dit voor uzelf een hele week op, en ga er dan mee naar u huisarts. Vaak kan de huisarts meteen zeggen waar het probleem zit en eventueel een passend medicijn voorschrijven.

Oorzaken

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Erectiestoornis

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: