Page content

Erectieproblemen

erectieproblemen, falen erectie, slappe penis
Erectieproblemen kunnen op iedere leeftijd voorkomen. Er is sprake van een erectie wanneer uw penis stijf wordt. Erectieproblemen komt voor bij ruim 14% van de mannen boven de 18 jaar. Dit aantal groeit wanneer u de leeftijd van zestig heeft bereikt. Dan komt het aantal op 40% uit waarbij mannen last hebben van problemen met de erectie.

Wat zijn erectieproblemen?

Erectieproblemen is een ruim begrip en omvat eigenlijk alle elementen waardoor iemand last kan ondervinden bij het krijgen van een erectie. Een erectieprobleem is bijvoorbeeld wanneer uw penis bij seksuele opwinding niet stijf wordt of tijdens het vrijen slap wordt.

Bij het krijgen van een erectie spelen de volgende compontenten een rol:

– hormonen
– gedachten
– gevoelens
– zenuwen
– bloedvaten

Wanneer uw gedachten bijvoorbeeld negatief zijn doordat u veel stress ervaart. Dan kan het heel goed zijn dat dit de boosdoener is. Wanneer dit eenmalig of niet zo heel vaak voorkomt, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Wanneer u hier wel vaker last van heeft kan dat als erg vervelend ervaren worden.

U kunt het probleem gerust met uw huisarts bespreken, voor huisartsten is dit heel normaal. Wanneer u dit toch een beetje spannend vindt, dan kunt u gerust uw partner meenemen.

Oorzaken

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Erectieproblemen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorie├źn heen: