Erectieproblemen oplossen man
21 september 2015 
in Libido

Erectieproblemen oplossen man

Erectieproblemen

erectieproblemen, erectieproblemen oplossen, ik heb een erectieprobleem

Het overkomt iedere man weleens dat de penis minder stijf wordt of eerder slapper wordt. Als dit een structureel probleem wordt is er meer aan de hand. Het kan als gevolg hebben dat de seks niet meer bevredigend is. Omdat er door mannen niet over gepraat wordt kan het lijken alsof je de enige bent die erectieproblemen heeft. Er zijn echter meer dan honderdduizend mannen in Nederland die met dit probleem rondlopen, het hoort nu eenmaal bij het ouder worden.

Psychische of lichamelijke oorzaken

In sommige gevallen kan het zijn dat er een psychisch probleem aan ten grondslag ligt. Een seksuoloog kan in dit geval vaak een uitkomst bieden. In de meeste gevallen zijn het juist lichamelijke oorzaken die erectieproblemen veroorzaken. Een erectieprobleem ontstaat wanneer er een vernauwing ontstaat in de bloedvaten, waardoor het moeilijk wordt om bloed te vervoeren nar de penis. De erectiekracht vermindert hierdoor. Vaak is het een ongezonde levensstijl die voor erectieproblemen zorgt. Roken, overgewicht, een te hoge bloeddruk, diabetes, overmatig alcoholgebruik; alles kan een rol spelen bij erectieproblemen.

Een grote impact op het zelfvertrouwen

Een erectiestoornis heeft een grote impact op de eigenwaarde van de man en is hierdoor zeer ingrijpend. Mannen zien seks als een prestatie. Hierdoor kan er angst ontstaan om te vrijen, een man wil namelijk altijd kunnen presteren. Een gevolg is verlies van het zelfvertrouwen. De man zal zich vervolgens zo gaan concentreren op het krijgen en behouden van een erectie, dat de spontaniteit en het genot van de seks verloren gaat. Dit werkt als een vicieuze cirkel, de man zal hierdoor zijn zin in vrijen gaan verliezen. Tegenwoordig zijn er veel oplossingen op de markt als het gaat om het verhelpen van erectieproblemen, zoals bijvoorbeeld erectiepillen of een erectiepomp. Niet alles is zonder gevaar, dus laat je voorafgaand goed informeren.

Reactie plaatsen