De oorzaken van een laag libido voor vrouwen
15 september 2015 
in Libido

De oorzaken van een laag libido voor vrouwen

laag libido vrouw, laag libido bij vrouwen, ik heb een laag libido

Vrouwen en een laag libido: wat kun je er aan doen?

Libidoproblemen bij vrouwen komen veel voor en worden nog teveel onderschat. Heb je een laag libido voor een vrouw? Voor een vrouw kan het veel vervelend zijn om een laag libido te hebben. Het kan zorgen voor problemen in de relationele sfeer, want de partner kan gaan klagen over de verminderde zin in seks. De zin in seks neemt langzaam af, dit gaat niet van de ene op de andere dag. Het kan voorkomen dat je helemaal geen zin meer hebt in seks, of dat je er niet meer zo van kunt genieten als vroeger. Een klagende partner zorgt er vervolgens voor dat je aan jezelf gaat twijfelen, waardoor je ook weer aan de relatie kunt gaan twijfelen.

De oorzaken van een laag libido bij vrouwen

Een laag libido kan te maken hebben met lichamelijke of psychische problemen. Zo kan het gebruik van de anticonceptiepil je libido nadelig beïnvloeden, maar dit geldt ook voor het gebruik van andere medicijnen. Een ongezonde levensstijl, niet sporten, slecht slapen, teveel stress, gebruik van drugs of alcohol, een slechte relatie, depressieve gevoelens; allemaal redenen voor een laag libido. De menopauze speelt ook een grote rol bij oudere vrouwen, net zoals de menstruatiecyclus invloed kan hebben op je libido. Het heeft allemaal te maken met je hormonen.

De libido pil voor vrouwen

Er zijn tegenwoordig genoeg hulpmiddelen op de markt die je kunnen helpen om je libido te verhogen. Voedingssupplementen of libido verhogende middelen die ervoor zorgen dat de geslachtsorganen beter doorbloedt worden waardoor het libido weer omhoog gaat. Daarnaast zorgen deze pillen voor intensere orgasmes en een beter gevoel bij streling en seksuele aanraking. Er is dus altijd iets te doen aan een laag libido, het hoeft je seksleven niet in de weg te staan.

Reactie plaatsen