De meest voorkomende oorzaken van een laag libido
08 mei 2015 
in Libido

De meest voorkomende oorzaken van een laag libido

Hoe verhoog ik mijn libido

Je libido verhogen is niet zo heel moeilijk. Echter moet je dan natuurlijk wel weten wat je er precies voor moet doen. In dit artikel lees je bepaalde stappen die je kunt doorlopen om je libido snel te verhogen. Eerst is het altijd handig om te weten te komen, waarom je libido aan de lage kant is. Dit kan namelijk door vele verschillende oorzaken komen. Vaak zijn dit onschuldige oorzaken, en daarom zijn deze ook goed aan te pakken.

De meest voorkomende oorzaken van een laag libido zijn:

  • Stress en vermoeidheid zijn vaak aanleiding voor een verlaagd libido. Vooral wanneer dit lang aanhoudt. Dus wanneer je voor een lange periode last hebt van stress en daardoor bijvoorbeeld weinig slaapt, dan kan dit zeker een oorzaak zijn. Wanneer dit bij jou het geval is, probeer dan toch je rust te pakken en probeer te ontspannen.
  • Weinig activiteit: wanneer je weinig tot geen seks hebt, dan kan dit ook aanleiding zijn van een lager libido. Het klinkt misschien raar, maar door het wel te blijven doen, blijf je ook je libido stimuleren.
  • Pijnklachten of algehele malaise: wanneer je voortdurend pijn hebt of je voor een langere periode niet goed voelt, dan heeft dit er ook enorme invloed op. Bij algehele malaise is het belangrijk om hiervoor ook naar de huisarts te gaan.
  • Ongezonde levensstijl: een ongezonde levensstijl plus weinig beweging is ook niet goed voor het libido. Probeer, hoe moeilijk het soms ook is, om toch altijd gezond te blijven eten en tenminste een uur per dag te bewegen. Het liefst meer, maar dit kun je altijd opbouwen.

Libido verhogende middelen

Libido verhogende middelen kunnen helpen je libido binnen no time te verhogen. Zo’n middeltje is verkrijgbaar in de vorm van voedsel en pillen.

Reactie plaatsen